HÖSTPROGRAM 2018

Höstprogrammet 2018

Höstprogrammet 2018 i korthet

4/8                     Trädgårdsbesök i Nacka

1/9                     Växtloppis på Tyresöfestivalen

20/9                    Odla det omöjliga

6/11                    Året i min trädgård

maj-sept              Trädgårdsvandringar

 

Ti 6/11 Året i min trädgård

John Taylor, den odlande engelsmannen från TV, kommer till Tyresö och berättar om vad och hur han gör för att kunna bjuda på överraskningar i trädgården, oavsett årstid - även i köksträdgården.

John är välkänd genom SVT:s ”Trädgårdstider” och har drivit Malmö Slotts­trädgård under några år.

John berättar om sina favoriter i olika lägen och hur han tänker i sitt skapande. Det finns ju inga rätt eller fel, men om man vill uppnå en viss effekt, så finns det knep att ta till. 

Tid: Tisdag 6/11, kl. 19-21.

Plats: Tyresö Föreningsgård Kvarnhjulet, Pluggvägen 6B, Nyforssalen

Avgift: 100:- (medlemmar 70:-) inkl. fika och hembakt.

Anmälan senast 1/11 till Mats 070 603 7159

Tips: 3 timmars parkering med P-skiva i Coop-garaget – med gångavstånd.

Ordförandens rader

”Skynda dig älskade, skynda att älska, dagarna mörknar minut för minut”

Visst är det så, redan i augusti har dagarna blivit kortare men förhoppnings­vis får vi njuta av varma kvällar och dofter från alla blommor som vi pysslat om under sommaren. Under hela sommaren kommer ett antal entusi­aster att trädgårdsvandra hos varann under hela sommaren. För mig blir det första gången som jag öppnar min trädgård för en hel grupp av medlemmar. Det känns både spännande och lite läskigt, men vad gör man inte för att bli inspirerad?

September och november kommer att bjuda på spännande föreläsningar av två kändisar som ni medlemmar röstat fram. Det känns verkligen inspire­rande att bjuda dessa ”giganter” till vårt lilla sällskap!

Kära medlemmar, vi ses i höst och ta gärna med grannar och vänner!

 

Riitta Johansson

Ordförande i TTS

Lö 1/9 Växtloppis på Tyresöfestivalen

Vi ställer upp med Växtloppis igen på Föreningarnas Dag och Tyresöfesti­valen. Vi hoppas få samma plats i Stadsparken som förra hösten. Vi hoppas också att ni har gott om plantor att skänka, med namnlappar, så att vi ger en positiv bild av föreningen! Våra medlemmar får som vanligt ”byta” till sig 10-kronorsplantor helt gratis.

Pelargontävlingen avgörs kl. 14. Inlämning senast kl. 13. Tjugo pelargon­entusiaster visar upp sitt exemplar av Savannah Pink Mega Splash, och en tvåmannajury utser vem som ska få ett pris med anknytning till ämnet.

 

Tid: Lördag 1/9 Kl. 12-17 i Stadsparken mellan Coop och Bollmora Kyrka

Inlämning: från kl. 11:00, etikett med namn och blomfärg på varje planta.

Kontakt: För mer information, ring Riitta 08 770 7412.

 

Kom ihåg medlemskortet!

To 20/9 Odla det omöjliga

Peter Englander kommer till Tyresö för att lära oss konsten att odla det omöjliga. Peter är trädgårdsdesigner och -författare och känd från TV, bland annat i ”Trädgårdskampen”.

Alla har vi väl en längtan efter ett exotiskt inslag i vår trädgård men backar för svårigheterna. Många har försökt – så även Peter! En del har lyckats och Peter visar oss hur det gick till. Många har förstås misslyckats, och Peter berättar med friskt mod även om dessa! Bejaka din dröm och lär dig övervintra din bougainvillea, eller få ditt aprikosträd att frodas.

Tid: Torsdag 20/9 kl. 19-21.

Plats: Tyresö Föreningsgård Kvarnhjulet, Pluggvägen 6B, Nyforssalen

Avgift: 90:- (medlemmar 60:-) inkl. fika och hembakat.

Anmälan senast 17/9 till Ingeli 08-770 1099 eller via e-post till föreningen.

Tips: 3 timmars parkering med P-skiva i Coop-garaget – med gångavstånd.

Lö 4/8 Trädgårdsbesök i Nacka

Ni som var med på årsmötet fick träffa Anita Österlund från pelargonsällskapet och kanske kommer ni ihåg att hon bjöd in oss att beskåda hennes pelargon­samling i augusti, när de blommar som bäst. Så, nu gör vi det! Vi har hittat ytterligare en trädgård i närheten som vill ta emot oss och samåker i egna bilar som vanligt. Ta med lunchmacka. Anita bjuder på fika.

 

1. Gun Edholms trädgård i Lillängen

Liten, kuperad villaträdgård med olika trädgårdsrum. Damm, växthus och många olika arter av perenner, klängväxter, buskar, träd och krukodlade sommarblommor.

 

2. Anitas trädgård och pelargoner i Lillängen

Liten, kuperad skogstomt vid sjö, med perenner, dahlior och andra blommor i krukor. Här blommar också pelargoner, fuchsior och medelhavsväxter. Det finns växthus och damm.

 

Tid & plats: Lördag 4/8. Samling vid Bygmas P-plats Lindalsvägen 1, kl. 10. 

Ingen avgift, utom reskostnad på 70 kr, som delas med antal personer i bilen.

Anmälan senast 1/8 till Ingeli 08-770 1099eller via e-post till föreningen.

Trädgårdsvandringar maj-sept

Våra trädgårdsvandringar går ut på att en grupp med 8-10 medlemmar träffas i varandras trädgårdar några sommarkvällar. Värden visar runt i sin trädgård, delar med sig av sina erfarenheter och bjuder på fika efteråt. Det brukar vara riktigt trevligt och ett bra sätt att lära känna andra trädgårds­intresserade. Alla anmälda träffas på ett uppstartsmöte i maj och gör tillsammans upp ett schema när man ska vara hos vem, så tänk igenom när du helst vill visa din trädgård.

OBS! Trädgårdsvandringarna pågår, det går inte att anmäla sig längre.