HÖSTPROGRAM 2017

Höstprogrammet 2017

Höstprogrammet 2017 i korthet

12/8                   Workshop hos Trivselträdgårdar

26/8                   Trädgårdsbesök Fornudden och Trädgårdshuset

2/9                     Växtloppis på Tyresöfestivalen

18/10                 Perenner från vår till höst, Ann Catrin Thor

16/11                 Trädgård – en lisa för själen, Annika Christensen

To 16/11 Trädgård – en lisa för själen

Trädgård – en lisa för själen

Annika Christensen från Helsingborg, trädgårdsfotograf och -skribent, gästar Tyresö Trädgårdssällskap för att sprida lite ljus i höst­mörkret.

Vad är det i trädgården och naturen som gör att vi mår så bra? Annika berättar om hur hon rehabiliterade sig i trädgården efter en långtidssjuk­dom och ger flera bra tips på hur man kan hämta kraft och stressa ner i sin egen trädgård.

Annika har medverkat i ett antal trädgårdsböcker och skriver sedan 17 år dagbok i Allt om Trädgård. Hon kommer också att bjuda på inspirerande tips från sin bok Trädgård i kruka; vad kan vi ha i krukorna på våren, sommaren, hösten och vintern.

Med stämningsfulla bilder bjuder hon på en härlig trädgårdskväll.  Det finns alltid något att njuta av – bara vi ser det. 

Föreläsningen är ett inslag i Tyresö kommuns satsning ”Kultur i höst­mörkret” vecka 46.

Tid: Torsdag 16/11 kl. 19-21.

Plats: Tyresö Föreningsgård Kvarnhjulet, Pluggvägen 6B, Nyforssalen

Avgift: 90:- (medlemmar 60:-) inkl. fika och hembakat. 

Anmälan senast 12/11 till Mariana 0733 225 449 eller via e-post till föreningen

Styrelsemedlemmar

Är du vår nya styrelsemedlem?

En ideell förening som vår drivs av frivilliga insatser av en styrelse – i vårt fall nio personer. Vi får testa på olika yrkesroller och har hjärtligt roligt på vägen. Andra medlemmar hjälper till med tillfälliga insatser, och tidigare styrelsemedlemmar har en tendens att ta på sig ett begränsat men dock löpande ansvar för en eller annan uppgift i verksamheten. Det som driver oss är kärleken till trädgårdslivet och möjligheten att ordna trevliga tillställningar för andra med samma intresse. Vi är stolta över att år efter år lyckas få ihop intressanta och trevliga program. Utan en och annan eldsjäl skulle det kanske inte lyckas så bra, men bara eldsjälar skulle inte hålla verksamheten vid liv så länge – i en arbetsgrupp behövs också vanliga idoga, ordningssamma själar för att allt ska rulla på enligt planen.

En viktig kugge i verksamheten är valberedningen – de måste hela tiden hålla utkik efter nya potentiella styrelseledamöter. Genom en snabb enkät har vi kunnat konstatera att det är ovanligt att själv anmäla intresse för styrelsearbete, men när man väl får frågan så är det sällan det behövs lång betänketid. Här kommer några ord från vår valberedning.

Vi är tre personer i valberedningen och på alla aktiviteter kommer någon av oss att finnas med. Om vi tar kontakt med dig så är det inte för att starta någon övertalning, utan för att ge dig en chans att ställa frågor och signalera eventuellt intresse (eller ointresse) att delta i styrel­searbete - nu eller senare. 

Det här är vi i valberedningen:

Kerstin Segerfjord, gruppledare, bor i Raksta, Tyresö. Tel: 0708 205 395

Clary Färndahl, bor i Farsta. Tel: 0702 310 221

Olle Ekström, tidigare styrelseledamot, bor i Vendelsö. Tel: 0736 426 746

On 18/10 Perenner från vår till höst

 Perenner från vår till höst

Ann-Catrin Thor, tidigare rådgivare på Svensk Trädgård, tar oss med på en inspirerande resa genom årstiderna i trädgården. På vägen noterar vi ett antal säkra perenner för olika ståndorter under våren, försommaren, högsommaren och hösten. Vi får också tips på en och annan rar sort att komplettera med efter sinne och lust. Ann-Catrin är också trädgårdskribent och en känd röst i P4 Extra.

Tid: Onsdag 18/10 kl. 19-21.

Plats: Tyresö Föreningsgård Kvarnhjulet, Pluggvägen 6B, Nyforssalen

Avgift: 90:- (medlemmar 60:-) inkl. fika och hembakat.

Anmälan senast 12/10 till Riitta 08-770 74 12 eller via e-post till föreningen.